Popular Posts

Saturday, 18 June 2011

18/06/2011-jalan jalan time;)

Assalamualaikum...rsenye dah lame x update story kat blog ni kn? so,hri ni aku nak kongsi about my story kat korg..before that..aku nak ucapkan slamat menunaikan ibadah puase sunat pd bulan rejab ni...smoga mendapat keberkatan dari illahi..amin...ok...berbalik pd citer aku td...aku just nak cerite apa yg trjadi mse aku g bercuti smlm...hidup ni ade pelbagai ragam kn?dalam setiap perjalanan dan peristiwa yang berlaku di sekeliling kite semuanye sudah tertulis..dan bile ia nye trjadi ade yg memberi pengajaran dan ade yg meninggalkan secebis kenangan manis..
  pagi semalam mse tgh2 dok chit chat dgn mak,aku tergerak hati nak pelawe mak aku g jln2 kat jln TAR.. sje nak shopping ckit2...hehe...pastu plan punye plan..x jd...mak bg cadangan g umah akak aku yg bru kawen tu kat pantai dlm..aku pun follow je la...g ngan mak aku naik train komuter dari bdr tsek selatan,ke KL sentral then tukar train turun kat pantai dlm.uishh berejam2 aku ngan mak aku tggu train mse kat bdr ts.bile train smpai je....twu2  je la kan semua org berebut2 nak msuk,almaklumlah..takut terlepas train.mmg berasak2 le smlm...dah mcm sardin dlm tin kiteorg kat dlm tu..dgn panas nye...berpeluh2 nak tggu smpai..aku ngan mak aku msuk kat coach wanita..so x de le lelaki kat ctu kan...hehe..
   then....smpai le kami kat KL sentral...aku sempat lg shopping bju kat ctu..hehe...murah2 lak tu..ape lg kn..serbu je la..huhu..selesai je beli n belah..aku ngan mak aku bergegas beli tiket untuk ke pantai dlm.train pun smpai serentak waktu tu.nsib baik sempat kalau x terlepas la...nak tggu next train lmbt la alamatnye...ok..dari KL sentral ke pntai dlm hye 10 minit je.angkasapuri...then...dah smpai...
  pastu x kan nak dok je kn kat umah akak aku tu..so aku pun ajk le die ngan suami die g tgok wayang kat mid valley..nsib dorg sporting ..so kiteorg gerak tgok wayang kol 5 pm..naik kete kwn abg ipar aku.




                                                                                      
                                           hehe..ondway nak msuk kat car park


                                                                             
                                                                               
                                                                                 


plan2 nak p tgok citer karak.malangnye...dah x de lak cter tu ditayangkan kat ctu..hurm...akhirnye....kiteorg tgok cter seram thailand....ladda land.sbelum nak beli tiket tu paham2 je la kan...kne beratur panjang..uishhh ramai btul manusia kat ctu..berejam2 nak tggu .tp x pe..sbb nak tgok gak...beratur je la kan...hurm...mse aku ngan akak beratur..ade 4 org guys ni beratur kat dpn aku..punye la memekak..bersembang dgn kwn2 die mcm dlm gua.ish2...ragam2...pstux reti nak berdiri diam2....asyik terlanggar aku je...sabo je la....
      then,beli tiket untuk 4 org...start kol 7.sbelum start kiteorg jejalan dlu g minum ..                                                          
                                                                                                         
                                              
ni akak aku yg bru kwen tu...siti fatimah...

abg ipar sulung dlm keluarga aku....malek

pas kiteorg minum2......tgok jam kat tgn still awl lg....kiteorg pun g le singgah kat wonderland.kat dlm ni ade pelbagai jenis haiwan peliharaan..like kucing,arnab,burung,iguana,ikan,sugar glider.geram aku tgok...comel2....ade sekor arnab ni bkn main besar lg..first aku tgok arnab yg sebesar itu..nak amik pic x boleh coz itu peraturan kat ctu.....so x de kenangan...em..x pe la...enjoy kat ctu....


wonderland...........................................................................................................................................love u......................hoho....pastu tibe la msenye....nak gerak g cinema...smpai2 je terus msuk n pilih tmpat duduk...dpt tmpat barisan kedua dari hadapan n tgh2....punye la sakit leher melangut..adoi..haha..x pe2...enjoy..coz cter ladda land ni mmg lyn...mmg seram giler...terkezet2 dgn suspens.org lain dlm tu pun enjoy gak.then aku x sangka lak guys yg memekak mse beratur dgn aku td tgok movie yg same.dok kat site blkg aku lak tu..adoyaii.....huhu...ape2 pun....sape2 yg nak g movie tu lyn le pulak citer ladda land ni..aku x nak citer coz seram sgt.


lyn pop corn..

ni mse kat wonderland...curi2 amik gmbar.hehehe

ending cter smpai kol 9.pastu terus la blik..kesian mak aku tinggal sesorg kat umh tu.....dlm perjlnn nak blik tu ternmpak lak kat tepi jln ade psr mlm,so singgah le jap.beli mknn ckit.first time aku jmpe org jual apam balik yg berintikan cokelat ,pulut itam n cendol..tgok mcm sdp,so beli le satu.mmg sedap giler,kalau aku twu sesedap itu aku beli bnyak2...hehe..then aku pun dah pancit,pnt sgt,tibe msenye untuk pulang ke rumah ku di cheras...dlm perjlnn dlm kete aku terpandang ke atas langit, n terlihat betapa cntinknye bulan terang wktu tu..nak amik pic,tp x berapa nk jelas.

yg terang tu bkn bulan ye..tu lampu jln....hehe
ok....stakat ni sje corat coret yg aku nak kongsi....alhamdulillah..x de perkara yg buruk berlaku....adiusss...wassalam..

Thursday, 9 June 2011

TEMAN SEPERMAINAN

HALOOO.........ASSALAMUALAIKUM...hopes semua happy2 x mo emo2..hehe...walaupun emo n mood aku x berapa nak elok sgt tp aku tetap nak update blog ni.rse mcm dah ketagih jari jemari ni nak menulis.ok...kali ni aku nak cerita psl kisah aku mse kecik2 dlu.semua org pernah lalui zaman kanak2 kan? mse korg kecik2 dlu mesti bnyk kenangan yg korg lalui kn....korg mesti ade teman sepermainan mse dlu,n yg paling x dpt dilupakan sikap kita mse kanak2 dlu.of course la sweet kn:) hehe..mse kite kecik2 dlu nak wat ape pun x segan.almaklumlah...mse tu mne twu nak malu2 ni.mkn ais krim smpai mulut comot pun x kesah...skang ni dah beso kalau comot2 org x mau......haha.

 wokey..aku mse kecik2 dlu x de la lasak sgt.boleh le tahan...:p kalau dah kate zaman kanak2 mesti  la x lari dari aktiviti permainan kan....aku ingat lagi,dlu aku ngan kwn2 kecik aku selalu main mainan police n penyamun.korg ingat x mainan ni?aku dah lupe lagu die mcm ne.best kan permainan ni.main kejor2...then...main mainan tulang anjing.tp bkn main tulang anjing yg betul2 taw...aishhh...kalau  ade yg twu n pnh main mainan ni mesti korg twu kn..cara main die letak selipar @ sesuatu bnda kat tgh2.group A lwn dgn group B. salah seorg dari group tu kne g kat tgh2 then berebut untuk dpt kasut tu then lari.kalau x sempat lari n dpt di tangkap oleh group lain dikira kalah.haa...mcm tu la cara main nye.


   Lagi mainan yg x dpt aku lupe kn ialah mainan bola panggang.mesti korg2 pnh main mainan ni mse kecik2 dlu kn kn.susun selipar2 mengikut tmpt masing2. pastu bola tenis tu di mainkan seprti main boling.then kalau terkene kat tmpat tuan nye selipar,so,die la kne cpt2 amik bola tu n baling kat org laen yg tgh sambil2 lari menyelamat kan diri.haha.kalau kne so,kire kalah la. n selipar owner yg kalah tu kne naik satu lubang.kalau naik smpai lima,kne panggang la owner yg kalah tu.hahah..kesian....sakit tu kne baling dgn bola mse kne panggang tu.tp aku x pnh kalah time main ni.huhh....kelakar lak bile ingat2 balik.mainan yg paling ganas sekali.


 memorial yg aku rse paling best n best sekali  ialah lps waktu aku n kwn2 aku g mengaji.lps je selesai terus duduk dlm group main mainan tutup botol.ala...yg jentik@tembak penutup botol tu dgn jari....bung bang bung bang kiteorg memekak main bnda tu.haha.sampai ade satu hari tu kiteorg main smpai lewat malam.almaklumlah..wktu time cuti sekolah.ape lagi.....kite enjoy la kan....memang x hengat dunia la waktu tu. kadang2 satu hari suntuk dok luar je main.smpai mak aku membebel.


kalau korg ingat2 balik mse kecik2 dlu kan mainan yg kite main mse dlu2 bermusim kan....kalau musim congkak..g mne2 pun kite tgok semuanye main congkak.kalau musim main lompat tali..yg tu je la..ehhh..teringat lak aku permainan sorok menyorok ni.ni la antara mainan wajib aku dgn kwn2 aku mse time cuti.best x terkate.satu mainan lg yg aku rse paling di hormati..wahhh perasan! hehe..mse main cikgu cekgi..of course la aku gurunye,,,n yg laen jd anak murid aku.kahkah...kelakar lak.tp wktu tu mmg kiteorg main serious taw.siap ade buku kehadiran,buku note,papan tulis...kadang2 dinding jd mangsa..hahah..mmg betul2 tiru sebijik2 kat sekolah.anyway..best the memorial time ni.
                                                                                  
korg mse knk2 dlu mesti pnh main kwen2 kn..kan..alah..jgn nk tipu....mest pnh nye...biase la tu kn...mse bdk2 dlu bknnye twu ape.suke hati je nak pilih psgn die sape.pastu duduk mcm kat pelamin.haha.lyn je.....kalau nak ikutkn bnyk lg mainan yg ade.smpai skrg ni bile aku tgok bdk2 kat sekeliling main je,,,aku teringat blik mse aku kcik2 dlu.semua tu tinggal kenangan je...korg nak twu x sape teman sepermainan aku mse dlu...




                       haa....ni lah die sahabat karib ku...nur ain..kiteorg ni mcm belangkas mse kecik2 dlu.dh mcm adek beradik dh.g ngaji same2...smpai berlumbe2 bce al quran.nak tgok sape yg khatam dlu.sweet kn...guru mengaji kiteorg pun dh paham.kami ni la yg rajin g ngaji dlu.sahari 3 kali ngaji.alhamdulillah..lidah kami lancar wktu tu.smpai kami berdua ni di beri tygas mengajar budak2 yg laen.hehe...tq ustazah maznah sbb didik kami smpai kami khatam same2.to ain...syg kat kau.hopes kite x lupe antra satu same laen.sweet kn kite:)


 hurmmm...kalau di beri peluang untuk undur mase,aku nak kembali blik mse zmn knk2 dlu.tp x kan pnh terjadi.ape2 pun..pndg ke depan...kn...hoho..
 k la....jd kn kennagan sbg memori yg paling indah dan bermakne dlm hidup korg k.....wassalam.......adiussss.........walahhhh..
                                                            

Monday, 6 June 2011

CORAT CORET DUNIA..

         Assalamualaikum semua...semoga hari ni kita semua berada dlm keadaan yg di redhai oleh allah...amin..
       
     Dlm tgh gatal2 tgn klik ke wall n wall member2 dlm fb,tiba2 terlihat satu gmbr yg sgt cntik.aku pun klik la...nak tgok full pic.pastu terlayan lak...tgok gmbr yg seterusnye...hehe..almaklumlah...pantang tgok gmbr2 yg cntik.rupe2 ye...ownner nye gmbr adlh seorg photographer..patut le cntik sesangat.huhu..lyn kn aje lh....


   then..dlm fb ni ramai yg letak gmbr mse dorang g bercuti,mse tgh function,majlis kwen dn sbgainye.semua tu di letakkan sbg memorial dan kenangan..dgn pelbagai gaya dan pose.yg tu no hal la kn..aku pun mcm gitu juge..huhu.pastu...tetibe aku ter....nmpk kat halaman utama kat fb aku satu gmbr yg agak 18xxx.nauzubillah...tersangat lah lucah. betapa rendahnye moral seorang gadis melayu dan islam( mungkin pd nme je).melacur dan menawarkn diri dlm fb yg satu dunia boleh tgok.mengambil gmbr dlm keadaan tidak memakai seurat benang pun.ni la duni akhir zaman.x sanggup aku tgok lame2.aishhh wat dosa mata je.


  then..bile aku renung sndiri dan berfikir,rse sedih dan kecewa dgn umat manusia yg bergelar islam pd zaman kini.tiada perasaan malu.malah bangga dgn ape yg dorg buat.mudah nye seorg insan yg bername lelaki melihat tubuh dan mahkota anda dgn free of charge.ingatlah..dari mane dtgnye kite dan seterusnye begelar manusia.siapa yg menghidupkan kite,ingatlah asal usul kite.dunia hanyalah sbg permainan yg telah di caturkan oleh allah.semua yg ade di dunia ni bkn semua boleh kite ikut.ingatlah balasan akhirat amatlah pedih.jadilah wanita seprti dlm kalangan isteri2 nabi.


  wahai wanita...peliharalah kehormatan anda.jadilah kite dari kalangan para syuhada"bertaubatlah selagi berpeluang.semoga kita manjadi salah satu bidadari di syurga yg di idam2kan kelak....wallahualam...
                                                Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka, atau bapa mentua mereka, atau anak-anak mereka, atau anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.




            semoga kite sentiasa berada dlm lindungaNYA....
sesungguhnya kita sbg manusia harus manjadi kn diri sbg seorg pengembara yg sentiasa mencari ilmu akhirat.

jika ada salah dn silap dlm penulisan bolg ni.hrp di maafkan.


YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH
YANG BURUK ITU DARI KHILAF KITE SBG SEORG MANUSIA.

Sunday, 5 June 2011

MENYAMBUT KEDATANGAN BLN REJAB

        Assalamualaikum semua..semoga hari ni kite semua berada dlm keadaan sehat,di lindungi dan happy sentiasa.hurm...pejam celik pejam celik kite dah pun berada di dlm bulan rejab yg teramat mulia ni.Seterusnye syaaban dannn..wahh....dah nak hmpir rupenye kite ni dgn bulan ramadhan.skjp rasenye kn mse berlalu.rase mcm bru je kite menyambutnye.dan...mestilah lps tu kite semua menyambut kedatangan syawal kan...hehe..bulan kemenangan bg umat islam selepas berjaya mengharungi ramadhan.


       Ok..ketepikan dlu...skang ni sy nak bercerite tntg bulan yg dkt dgn kite skang ni.iaini...bulan rejab...seprti mne yg kite sedia maklum bnyk keistemewaan yg terdpt di bln rejab ni.serta amaln2 yg sunat kite lakukan.td bru je aku dok belek belek buku2 sunat.nak tgk blik.kot2 ade yg terlupe.hehe..


        then..terbce sepotong hadis yg di riwayatkan oleh ibnu asyaakir,dari abu umamah,sabda nabi Muhammad(s.a.w)' lima malam yg tidak ditolak doa padanya iaitu doa di awal rejab.malam aidilfitri dan mlm aidiladha." jd..oleh itu...kite di anjurkan puasa pd khamis pertama bulan rejab,syurga bhgiannye(al baqarah)
 bkn tu sje taw...malah..ade lg amalan2 sunat yg boleh kite lakukan selain berpuase,antaranye...


1.lakukan solat sunat
2.bersedekah                                                                            
3.beristighfar
4.berzikir
5.pelihara diri daripada berbuat maksiat
syurga bhgiannye.....


kemudian...bacalah ayat ni antara zuhur dan asar:


astaghfirullahal azim allazi lailahaila hual haiyul qaiyum wa atubu ilaih
taubata abdin zolimin la yamliku linafsihi doronn wala naf an wala mautan wala hayatan wa nusyuro.


 aku memohon ampunan allah yang maha agung,yang tiada tuhan melainkan Dia yang hidup.yang berdiri sendirinya,dan aku bertaubat kepadanya,taubat seorang hamba yang zalim,yang tiada menguasai akan dirinya.dan tiada dapat membuat,menolak mudarat dan manfaat.dan tidak dapat menguasai kematian dan hidup serta kebangkitan..amin...


 banyak2 lah kite beristighfar dan mengingati serta mendekati NYA ..


Jom semua kite berlumba2 melaksanakan ibadah pada bulan rejab yg mulia ni.
haa....sebelum nak puasa sunat tu...jgn lupe ye..ganti puasa yg lepas2 dlu..hehe...
semoga kite mendapat keberkatan dari allah dgn amaln yg ikhlas kite lakukan..
semoga kite berada dalam kalangan hamba2NYA yg taat,soleh serta beriman..insyaallah....


                                            
                                   rasenye belum terlewat lg kot nak ucpkan selamat dtg pd bulan rejab...
                                                                              
                                                                Al quran di hatiku...


                        
okey....nak out...jgn lupe ye..dahulukan yg wajib dlu......hehe
wassalam....
 YANG BAIK DTG DARI ALLAH
YANG BURUK DARI KHILAF KITE SENDIRI SEBAGAI MANUSIA


 RENUNG2 KAN DAN SELAMAT BERAMAL                                                   

Friday, 3 June 2011

ANTARA PILIHAN HATI DAN KELUARGA.

Assalamualaikum semua.....erm..kali ni kan aku tetiba nak update kat blog aku ni tentang soal hati.
semua org mempunyai hati dan perasaan..pernah rse mencintai seseorg dan di cintai.tipulah kalau ade yg kate x pernah ade FEEL kan.....maybe ade di antara korg yg dah bnyk kali bercinta dan bertukar2 pasangan.sbb nye tu....semua org ade sbb tersendiri.mungkin sbb x de jodoh ke ape ke kan.wallahualam..hanya allah shj yg twu.mcm aku sendiri,sebelum2 ni dah dua kali couple.first couple x menjadi.sbb nye...ermmm...biarlah aku je yg twu.just nak ckp,dah x de jodohkn.mmg dah takdir die bkn untuk aku,and aku bkn untuk die.Lg pun hak org kan...x kan kite nak rampas.x kan nak runtuhkan rmh tangga org kan.....ish3...x baik tu....Haaaa...mesti korg dh dpt jwpnnye kan sbb ape kiteorg putus.Kalau dah twu..x pe.......
 Alright..lps tu aku bercouple untuk kali ke dua.ermmm..kali ni pun x menjadi sbb aku sendiri keliru dgn perasaan sendiri!aku x de perasaan syg langsung dkt die.tp mcm ne aku leh couple dgn die ek?hoho..akhirnye...aku sendiri yg mntk putus sbb aku x nak main2kn perasaan die.lebih baik aku terus terang je kn.OK....fullstop!! x nak citer psl dorg dah.
  And now...aku ketemu cinta baru yg hadir dan datang tanpa aku sendiri duga.pertemuan kiteorg semuanya gara2 fb.citer ni aku dh update kat blog aku bru2 ni.so x yah citer bnyk la kan.Aku happy berkawan n bercinte dgn die.walaupun ade sesekali bertikam lidah..its normal la kan.....aku dah knl dgn family die.n family die baik sgt.dlm family aku.just kakak aku n mak aku je yg twu kami bercnta.mse mak jmpe die n family die kat wedd akak aku hr tu,mak nmpk mcm ok je...n setuju dgn hubungan kiteorg.Sbb kiteorg dh plan lg 2 or 3 tahun lg insyaallah kalau ade jodoh,kejinjang pelamin la kami berdua.
                           

                                                                  PENGHALANG
Korg korg yg prnh bercinta ni mesti pernah di halang atau ade yg jd penghalang dlm hidup korg kan?
ade la sorg lahabau ni,minat kat aku n maybe nak jd kan aku teman hdup die.eiuww....sorry k...aku x berminat.walaupun aku baik dgn kau,x bermakne aku ade feel mcm yg ko feel.bknnye kau x tahu aku dah ade bf.tp kau sje je..cri pelbagai alasan supaya boleh dpt aku.mentang2 mak aku dh knl kau kan..tp sorry k....aku mmg x berminat!yg mak pulak ntah nape tetibe sbut psl die n tye kalau satu hr nti  KALAU die yg jd teman hidup aku mcm ne.adoiiiii......SERABUTTTT! dah kne manderem ke mak aku ni?????????? kalau x sebut name die x boleh ke!?aishhh....X SUKE X SUKE X SUKE ......siapa yg x sedih kan kalau kite dh ade pilihan hati n tibe2 ade yg cuba nak jodoh2 kn kite dgn org lain.cara mak aku ckp tu mmg wat aku PENING! adoyaiiiiiiiiii...................aku bkn nak ckp mak aku x suke dgn bf aku skang ni.tp bile ade yg cuba nak msuk n potong line.....mcm ni la jd die.
 
Hurmm..ape2 pun aku berjanji dgn dri aku,aku x kan kwin dgn org lain selain pilihan aku skrg.aku sanggup jd ANDARTU ! cinta x boleh di PAKSA! 

                                     perkahwinan yg di lakukan dgn paksaan.tgok muke pun x ceria kan
                                                             
                                         hopes kami di satukan seceria pasangan seperti ini.

 * aku bkn gatal nak kwen cpt,biar lambat asalkan dgn pilihan hati.
 * penilaian ke atas seseorg tu jgn di nilai dri luaran,tp nilai dr dalaman.
 * jodoh semua di tangan tuhan.andai di takdirkan kami bersatu,alhamdulillah

                                        BERDIAM DIRI ADALAH LEBIH BAIK.
                                         ISTIKHARAH UNTUK PENYELESAIAN               WASSALAM..
Yang baik dtgnye dr ALLAH
Yang buruk atas khilaf kite sbg manusia
                                                                                                                                     

MALAY FOOD





Di malam hari ni tekak ni tetibe teringin lak nak mkn mknn kampung.hehe...dah lame rsenye x mkn mknn mcm ni.alamaklumlah...nasi bknnye aku nk makan pun,so mcm ne nak matchingkan dgn lauk lauk kampung mcm ni kan.hoho....ermm...terliur sehh..ok..ok....berbalik pada mknn yg ade kat atas ni kan..mknn yg mudah di sediakan oleh semua para suri.antara bahan2 yg di gunekan hanyelah cili padi,dan sedikit limau untuk di buat perahan.just blande je..ermmm ade x yg x  gheti nak wat smbal belacan ni ek?ade x..ade x..? uihh...bkn melayu la  korg kalau x gheti nak wat.simple already je...tp kannn....kalau mkn nasi dgn sambal belacan je mcm x best la pulak kan....



haa....cuba korg tgok tol2 mknn kat atas ni....mesti air liur korg meleleh kan....hehe....sambal petai.!wow...meletup kalau smbal belacan bertemu dgn petai kan.kalau di mkn mentah2 pun sdp gak.cer korg try..tp kalau tekak korg x leh nak msuk jgn le pakse.= ,= tp jgn salah gune lak ye...almaklumlah...petai ni bau nye mmg 'harum"..hehe...so..jgn le pulak di hembur2 mulut korg tu kat kengkawan korg.lg satu kan...petai ni sebenarnye mengandungi banyak khasiat taw.....cer korg search kat net.tgok  ape khasiat2 nye..

    satu lg mknn feveret yg aku x leh tahan.>sambal tempoyak!! mmg matching le kan depa tiga beradik ni.kalau digabungkan..mmg marveloussss.......silap hr bulan tiga,empat pinggan x cukup.hehe....almaklumlah...kami ni org perak...so x dpt di pisahkan...:p korg jgn jealous taw.....hoho....korg semua mesti twu kan mcm ne proses terjadi nye tempoyak?haa...ni nak habaq...isi durian..di peram selama beberapa hari..and kemudian kalau dah agak2 naik bau..dan bergas..serta masam rsenye...terjadi le tempoyak.sedap di mkn begitu shj bersama dgn ulam ulaman.perghhhhhh...........boleh bwk smpai mimpi kot.huhu.....
   
    hurmmm.....setakat ni je la yg aku leh share ngan korg.kalau ade salah information harap di maafkan ye....aku hanye insan biase...hehe....dah2....aku nak out and blik.dah tahan!haha......ok guys....see again..muahhhh(sengal)

Thursday, 2 June 2011

siti saariah story: AKU DIA & FACEBOOK

siti saariah story: AKU DIA & FACEBOOK: "okey guys...kali ni aku nak perkenalkn dkt korg semua my lovely bf.sorry ye...wajahnye di kaburkan sdikit untuk mengelak dari berlaku perkar..."

AKU DIA & FACEBOOK

okey guys...kali ni aku nak perkenalkn dkt korg semua my lovely bf.sorry ye...wajahnye di kaburkan sdikit untuk mengelak dari berlaku perkara yg x di ingini..hehe...
  Ni first pic yg kiteorg amik.tmptnye dirahsiakan ye...tp wktu ni kiteorg dlm proses awl perkenalan lg.kirenye cinte bru nak berputik le.....huhu..masih segan2 silu lg.
  Awal perkenalan kiteorg semuanye bermula kat fb..maybe sbb dah jodoh kan...semuanye berlaku tanpa di sedari.Awal oktober kami berkawan selama dua bulan,then x sangke boleh jd couple.!and until now dah nak msuk 9 bulan usia perkenalan kami.hopes kekal smpai jinjang pelamin:)doakan kami ye..mekaseh....:)
 To my dear wk i love u so much:*

outing thelegacyart @ pantai klanang

hehe...first time dipelawe jd model yg x berapa nak model ni..:p but,kirenye..dpt le jgk merase jd model kan...
thanks to abg faiz fahmi sbb offer jd model untuk outing at pantai klanang ni:)
emm...thanks gak kat my dear rizwan@wan katok coz knlkn aku kat abg faiz ni untuk jd photographer wedding akak aku..video ni di upload oleh org kanan abg faiz,so aku jd kn video ni sbg kenangan je le..tp kan.....asal muke aku nmpk mcm kureng santek ckit ek dri kebiasaan...:p(perasan cntik)hehe....ermm...wktu sesi outing ni kn mmg best sgt.sbb dpt pengalaman yg bru dlm hdup.nak twu x??sesi outing ni nyaris2 di batalkn taw..sbb ptg tu hjn lebat sgt..wktu tu aku dah ondway dah nk p banting.dlm kol 3.30 mcm tu..abg faiz call,die ckp kalau hjn x benti jgk,trpkse le di batalkan outing tu..tp time aku dh smpai dkt banting tu..hjn dh makin kurang n ade langit cerah.hehe...soo...jd la ek ...em..mesti le jd...tp kan..mse aku dh smpai kat area banting,aku leh sesat ke tmpt lain..aishhh...x ikut arahan map btul aku ni..haha..DAN....akhirnye....smpai jgk aku dkt pantai klanang.mse nk msuk tmpat ni..kne lalu jln terpencil,mcm sunyi sbb org x ramai sgt twu.mse aku smpai pun org x ramai sgt.tp pantai kat cni mmg cntik.tp ade ckit di cemari oleh sisa2 buangan smpah.aishhsiapalah yg x bertamadun tu ye...emm..ape2 pun...aku happy time ni.thanks a lot!